Netti tarjoaa oivallisen tilaisuuden tehdä töitä ajasta ja paikasta riippumatta!

Tuntuuko sinusta koskaan, että nykyinen työsi rajoittaa sinua liikaa ja vie aivan liikaa aikaa sellaisilta asioilta, joita oikeasti haluaisit tehdä? Työskentely esimerkiksi klo 8-16 jokaisena arkipäivänä, tai muu tarkkaan rajoitettu työaika tekee kieltämättä arjesta helposti kovin aikataulutettua, ja jopa tylsää. Näin ei kuitenkaan tarvitsisi olla, sillä internet tarjoaa aivan uudenlaisen mahdollisuuden tehdä työtä – mahdollisuuden, jossa työskentely ei riipu työntekijän asuinpaikasta taikka vuorokaudenajasta. Kerromme tässä artikkelissa mistä oikein on kyse.

Kuinka aloittaa työskentely, joka on ajasta ja paikasta riippumatonta?
Jos kiinnostuksesi heräsi, saatat nyt ajatella, kuinka aloittaa työskentely, joka on ajasta ja paikasta riippumatonta, minkä lisäksi saatat pohtia, voisiko tällainen elämäntapa toimia myös omalla kohdallasi. Huolet pois, sillä aloittaminen on usein yllättävän helppoa!

Netistä löytyy runsain mitoin työtehtäviä, joita voi tehdä netin kautta. Tarjolla on esimerkiksi kääntämistä, asiakaspalvelua ja nettisivujen suunnittelua. Mieti aivan ensimmäiseksi missä juuri sinä olet hyvä, ja tutustu tämän jälkeen erilaisiin alustoihin, jotka kokoavat ajasta ja paikasta riippumatonta työtä tarjoavat ja etsivät tahot yhteen. Tämän jälkeen on tärkeää luoda tällaiseen palveluun hyvä profiili. Kiinnitä erityistä huomiota profiilikuvaasi sekä siihen, että kerrot mahdollisimman tarkasti koulutuksestasi ja osaamisestasi. Tarkista, ettei esittelysi vilise kirjoitusvirheitä, ja että saat siinä kaiken oleellisen sanottua.

Kuinka rahoittaa ajasta ja paikasta riippumattoman työskentelyn aloittaminen?
Ajasta ja paikasta riippumattoman työskentelyn aloittaminen ei välttämättä vaadi kovinkaan suuria investointeja. Yleensä riittää, että sinulla on käytössäsi hyvä tietokone. Ellei sinulla vielä ole tietokonetta, saattaa sellaisen hankintahinta tuntua alkuun suolaiselta ja saatatkin joutua turvautumaan erilaisiin lainavaihtoehtoihin, kuten freedomrahoitus saadaksesi unelmasi toteutettua.

Muita lisäkuluja koneen lisäksi saattaa aiheutua esimerkiksi ajasta ja paikasta riippumatonta työtä tarjoavan sivuston perimistä maksuista. Mutta ellet voi tehdä etätöitä nykyiseen työpaikkaasi tai haluat vaihtaa työsi uuteen, kannattaa yleensä maksaa näiden alustojen perimät maksut, sillä täysin yksin töiden löytäminen voi olla melkoisen haastavaa. Hyvä sivusto sen sijaan kerää yhteen lukuisia samasta asiasta kiinnostuneita ihmisiä luoden aivan omanlaisensa yhteisön. Juuri tällaiset innovaatiot ovat internetin parasta antia!

Toisaalta, koska työskentelysi on nyt ajasta ja paikasta riippumatonta, voit aivan hyvin siirtää majapaikkasi johonkin Suomea edullisempaan maahan – ja oikeastaan juuri tämä on yksi niistä syistä, minkä vuoksi yhä useammat ovat alkaneet suosia ajasta ja paikasta riippumatonta työskentelyä. Kun Suomen pimeä, kylmä ja usein loskainen talvi, alkaa kyllästyttää, voivat kaukomaat houkutella aivan erityisen paljon. Tällöin on helppoa pakata tietokone mukaan ja siirtyä tekemään töitä palmun alta käsin. Jos palmun alla alkaa kyllästyttää, on aina mahdollista siirtyä eteenpäin, sillä kiinteät työn sanelemat aikataulut eivät enää sido sinua.

Jos sinulla on Suomessa asunto, voisit kenties vuokrata sen ulkomailla majailusi ajaksi luotettavalle vuokralaiselle, ja ansaita näin lisätuloja Suomesta käsin. Tämä auttaisi turvaamaan toimeentulosi ulkomailla oleskelusi aikana. Mutta tässäkin piilee sellainen mutta, että vuokralaisen luotettavuudesta on varmistauduttava tarkasti; muutoin vuokratoiminnasta saattaa olla enemmän haittaa kuin hyötyä. Myös ulkomailla voit kenties vastaavasti säästää majoituskustannuksissa sohvasurffailemalla, tai kokeilemalla airnbnb-majoitusta.