Lasten ja teinien suosikkisovellukset

Musical.ly

Musical.ly on kiinalainen sosiaalisen median sovellus, jonka avulla voi tehdä omia lyhyitä videoita, viestiä muiden käyttäjien kanssa ja lähettää live-kuvaa. Käyttäjä voi valita videolle taustamusiikin suosittujen kappaleiden joukosta ja tämän jälkeen laulaa sen päälle kuvaten itseään ja editoida lopputuloksen haluamakseen.

Tietoa sovelluksesta

  • Tuli markkinoille vuonna 2014
  • Ladattu yli 200 miljoonaa kertaa, joista noin 90 miljoona rekisteröitynyttä ja 12 miljoona aktiivista käyttäjää päivittäin
  • Videoiden pituus 15 – 60 sekuntia
  • Suurimpia Musical.ly -tähtiä, jotka ovat nousseet kuuluisuuteen myös sovelluksen ulkopuolella, ovat Baby Ariel, Jacob Sartorius ja Anna Zak

Sarahah

Sarahah on sosiaalisen median sovellus, jonka avulla käyttäjä voi kysyä kavereiltaan palautetta itseensä liittyvistä asioista, kuten luonteesta, ulkonäöstä tai mielipiteistä ja vastaukset lähetetään anonyymisti. Nimi tulee arabiankielisestä sanasta, joka tarkoittaa rehellisyyttä. Sillä on käyttäjiä noin 14 miljoonaa ja käyttäjämäärän nopeaa kasvua selittää osittain Snapchatin päivitys, joka mahdollisti linkkien jakamisen snäppien yhteydessä.

Kiistanalaista julkisuutta

Koska käyttäjä ei voi nähdä kuka kommentin on jättänyt ja se luonnollisesti kiinnostaa, useat roskapostikampanjat tähän liittyen pommittivat käyttäjiä vuoden 2017 lopulla, luvaten paljastaa anonyymien viestien takana piilevän kontaktin. Tämä ei kuitenkaan ole teknisesti mahdollista.

Tammikuussa 2018 australialainen nainen käynnisti kampanjan, jonka tähtäimessä oli kieltää Sarahah, koska hänen 13-vuotiasta tytärtään oli ahdisteltu ja yllytetty itsemurhaan sovelluksen kautta. Helmikuussa Sarahah poistettiin sekä Google Play -kaupasta, että Applen sovelluskaupasta. Palvelu itsessään on edelleen käytössä.