Netti tarjoaa monia hyödyllisiä ratkaisuja yrittäjälle!

Internet on yrittäjälle oivallinen väline, kunhan vain tietää mitä tekee. Kerromme tässä artikkelissa muutamia työkaluja ja sivustoja, joita yrittäjän kannattaa ehdottomasti hyödyntää.

Hoida laskutus näppärästi netissä

Netistä löytyy monia palveluita, joiden kautta laskutus onnistuu kuin vettä vain. Esimerkiksi frilansfinans.fi tarjoaa yrittäjälle monia hyödyllisiä laskutusvaihtoehtoja. Itse asiassa sen avulla voit laskuttaa, vaikkei sinulla olisi edes omaa yritystoimintaa. Palvelu lupaa, että rahat ovat tililläsi 5 pankkipäivän sisällä. Lisäksi se lupaa tarjota asiakkailleen kattavan pohjoismaisen asiakaspalvelun, jota tarjotaan asiakkaille usealla erilaiselle kielellä. Laskutuspalvelu on suurin laatuaan sekä Pohjoismaissa että Euroopassa eli kokemusta laskutuksesta löytyy ja yrittäjä voi huoletta jättää laskutuksen tämän yrityksen huoleksi.

Yrityksen palveluita käyttää Pohjoismaissa jo 50 000 henkilöä, jotka työllistävät itsensä tai jotka toimivat kevytyrittäjinä. Toiminta on aloitettu jo vuonna 1999 ja palvelulla on asiantuntijoita kuudesta eri maasta. Saatuasi toimeksiannon, voit luoda laskun yrityksen sivujen kautta ja yritys hoitaa puolestasi sekä byrokratian että paperityöt. Palkkasi saat viiden pankkipäivän kuluessa. Jos suosit pikamaksuvaihtoehtoa, voit saada palkkasi niinkin nopeasti kuin 24 tunnin sisällä.

Laske työntekijöidesi palkat netissä ja hoida maksut verkkopankissa

Jos sinulla on työntekijöitä, joudut luonnollisesti maksamaan heille palkkaa. Tällöin netistä löytyvät erilaiset palkanmaksua ja -laskentaa helpottavat palvelut ovat oivallinen apuväline! Kokeile esimerkiksi maksutonta palkka.fi-palvelua, jonka avulla palkanlasku on helppoa ja nopeaa. Ennakkoon sinun tulee huolehtia siitä, että työsopimus sekä vakuutukset ovat kunnossa. Varmista, että olet ottanut työntekijöillesi sekä työeläkevakuutuksen että työtapaturma- ja ammattitautivakuutuksen.

Sitten onkin aika kirjautua Palkka.fi-palveluun ja täyttää työnantajan sekä työntekijän tiedot. Voit myös tehdä ennakkoilmoituksen Työttömyysvakuutusrahastoon. Tämän jälkeen voit laskea palkat antamalla palkkatiedot. Kun palkkalaskelma on valmis, voit tulostaa sen ja toimittaa laskelman työntekijälle. Seuraavaksi on aika maksaa palkka sekä siihen liittyvät työnantajamaksut. Voit tehdä tämän verkkopankissa. Verkkopankki on muutoinkin yrittäjälle oiva väline hoitaa yrityksen maksuliikennettä. Yrittäjälle aika on todellakin rahaa etkä halua hukata arvokasta aikaasi pankissa jonottamiseen. Verkossa pankkiasiat hoituvat näppärästi ja nopeasti ilman jonoja.

Kun palkanmaksu on saatu valmiiksi, lähettää Palkka.fi-palvelu automaattisesti asiaankuuluvat ilmoitukset niin työeläkeyhtiöön, verohallintoon kuin työttömyysvakuutusrahastoonkin. Helppoa eikö vain? Jos sormi menee kuitenkin suuhun kesken palkanlaskun, löytyy sivustolta kätevä verkkopalvelu-chat, jonka kautta voit kysyä verkkopalveluun liittyviä kysymyksiä. Palvelun käyttöä voi myös harjoitella ennen varsinaista palkanlaskentaa.

Hanki netistä yritystoimintaa tukevaa tietoa

Myös yrittäjälle netti on oikea tiedon aarreaitta, kunhan vain tietää, mistä ja millaista tietoa etsii. Esimerkiksi Kauppalehti on monen yrittäjän suosima upea tietopaketti talouselämästä sekä yrittäjyydestä. Kauppalehden artikkeleita voi lukea näppärästi netistä tai lehden voi tilata suoraan kotiin kannettuna. Kauppalehden artikkelit käsittelevät esimerkiksi aiheeseen liittyviä ajankohtaisia uutisia, pörssiä, yrityksiä, johtamista, optioita sekä toimitiloja. Lehden sivulta löytyy myös oma keskustelupalsta, jossa keskustelijat voivat vaihtaa aiheeseen liittyviä ajatuksia.

Juuri nyt Kauppalehdessä käsitellään useamman artikkelin verran Amazonin mahdollista vaikutusta Suomen markkinoihin. Tutkijan mukaan Amazon voisi nimittäin kasvattaa huomattavasti suomalaisten tuotteiden kysyntää. Lisäksi Amazon nähdään suurena mahdollisuutena suomalaisille yrityksille, mutta toisaalta ymmärretään myös se, että valtavan suureen palveluun hukkuu helposti massan joukkoon.