Ilmainen sähköposti ja yritysten tiimityökalut

Sähköposti edelleen käytetyin Internet-sovellus

Vaikka viestisovellukset , kuten WhatsApp ja Facebook Messenger ovat miljardien ihmisten käytössä, sähköposti on edelleen käytetyin tapa digitalliseen kommunikointiin ja tiedon vaihtamiseen, kun vastausta ei tarvitse juuri sillä hetkellä saada. Sähköpostin etuna on sen universaali toteutus, suurten viestimäärien arkistointi ja tiedon etsiminen, suurten liitetiedostojen lähetysmahdollisuus ja yleinen käytön vaivattomuus. Viesteihin voi vastata omalla ajallaan ja lähettäjä ei myöskään yleensä näe onko postia luettu, joka vähentää painetta vastata heti ja näin sisältöön voi panostaa nopeaa reagointia enemmän.

Yleisimpiä sähköpostin tarjoajia

  • Microsoft Outlook (ent. Hotmail)

Toiseksi suurin sähköpostiosoite maailmassa. Noin 500 miljoonaa käyttäjää. Tarjoaa ohessa useita eri työvälineitä ja palveluita, kuten verkkoselaimessa käytettävät toimistosovellukset (Word, Excel jne.)

  • Google Gmail

Ylivoimaisesti käytetyin sähköposti käyttäjien määrässä mitattuna. Tunnuksia on yli miljardi. Tosin niitä on sangen helppo luoda lisää, joten tarkkaa käyttäjämäärää on vaikea arvioida. Erityisen suosittu Gmail on pienissä ja keskisuurissa yrityksissä.

  • Yahoo Mail

Vaikka Yahoon arvo brändinä on alenemassa, sillä on edelleen noin 250 miljoonaa käyttäjää. Tietovuodot ja tietoturvaan liittyvät skandaalit ovat kuitenkin tahranneet Yahoon imagoa pysyvästi.

Pienyritysten tiimityökalu Slack

Slack on eräs puhutuimmista yritysten sisäisistä sosiaalisista kommunikointialustoista tällä hetkellä. Se toimii käytännössä yrityksen intranetissä ja se pyrkii pohjimmiltaan olemaan yritysmaailman pienimuotoinen Facebook. Alusta tarjoaa IRC-tyylisen keskustelukanavan, monia tiimityökaluja, yksityisviestit, mahdollisuuden luoda keskusteluhuoneita tarpeen vaatiessa ja tuen moniin kolmansien osapuolten palveluihin.

Mikä Slack?

  • Yritysten sisäiseen käyttöön suunnattu keskustelualusta.
  • Toimii verkkoselaimen kautta.
  • Tarjoaa myös Windows, macOS ja Linux -alustoille asennettavan työpöytäsovelluksen, sekä mobiilikäyttöön tarkoitetut Android, iOS tai Windows Phone -sovellukset.
  • Ilmainen tiettyyn käyttäjämäärään asti per keskustelukanava. Mahdollisuus ostaa eri versioita, jotka poistavat rajoituksia ja lisäävät ominaisuuksia.